NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Obilježena godišnjica mobilizacije rezervnog sastava milicije

... | 19. Septembra 2020.
10:05
Kalesija Online

Polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Kalesiji obilježena je godišnjica mobilizacije rezervenog sastava milicije. Cvijeće su položili članovi Udruženja “Kalesijska policija 1991-1995”.

“Sjećamo se još jedne godišnjice naše mobilizacije koja je u prvi mah tekla jako dobro s obzirom da su svi oni koji su bili u rezervnom sastavu policije, oni su već bili anganžovani. Na početku imali smo problema vezano za naoružavanje, jer su nam to branili srpski okupatori. Mi smo jedina oružana formacija države BiH koja je stala u odbranu države u prvi mah, kasnije se to proširivalo”, kazao je Hamzalija Hamidović, predsjednik Skupštine rezervnih policajaca Općine Kalesija.

Deset milicajaca živote je dalo za odbranu domovine, a 70 njih je lakše i teže ranjeno. U znak sjećanja na poginule milicajce, na njihovu borbu i predanost, Udruženje je pokrenulo inicijativu za izgradnju spomen obilježja poginulim milicajcima.

” Mi ne smijemo zaboraviti one koji su ugradili ono što je najvrednije u temelje ove države. Pokrenuli smo još jednu aktivnost vezano za izgradnju jednog spomen obilježja. Mi smo uradili projektu dokumentaciju i dostavili općinskim organima”.

Izgradnja spomen obilježja veoma bi značila članovima porodica poginulih milicajaca, dodaje Hamidović, te se nada da će već naredne godine krenuti sa realizacijom ovog projekta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme