NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Od petka vam “Pričamo priču”

... | 6. Januara 2020.
16:21
Kalesija Online

U svijet princeza, trolova, drugih junaka svakog petka dječica će otputovati na čarobnoj gitari sa Nerminom Hodžićem. Novi projekat NEON Televizije ” Pričam vam priču” je emisija namijenjena za djecu.

Akademski glumac Nermin Hodžić će na zanimljiv, šaljiv i bajkovit način djecu učiti o prijateljstvu, poštovanju drugih i starijih , o ponašanju. Također, djeca će imati priliku poslušati narodne priče, basne.. U doba tehnologije mašta djece stavljena je i potisnuta u drugi plan. Cilj pomenute emisije jeste postaći djecu na maštanje. Maštanje i kreativnost bitni su segmenti za zdravo odrastanje .

“Emisija će biti emitovana u 19:00 sati jer nekako smo nostalgični za onim vremenom kada smo očekivali crtić u određeno vrijeme svako veče. To čekanje je imalo posebnu draž zato našim mališanima želimo ponuditi djelić našeg djetinjstva. U drugom ciklusu emisije planirali smo posjetiti i neke ustanove i preduzeća u našoj općini kako bi smo djecu upoznali sa radom istih” kaže Hodžić.

Bajka je dio folklora, mjesto susreta s čarobnim, poetičnim i uzbudljivim. Zbog svoga simboličkog bogatstva bajke su trajna inspiracija.
Einstein je rekao da ako želite da vam djeca budu pametna – čitajte im bajke, a ako želite da budu još pametnija – čitajte im još više bajki. Mi preporučujemo da svakog petka od 19:00 sati odvojite vrijeme i sa svojom djecom pogledate emisiju “Pričam vam priču”.

Ne sumnjamo da će vam se i pjesmica sa početka emisije svidjeti i nadamo se da će te je pjevušiti.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave