NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odbojkaši “Bosne” utakmicu prvog kola Premijer lige igraju u gostima

... | 16. Septembra 2020.
15:27
Kalesija Online

Proteklih dana izvršeno je žrijebanje takmičarskih parova za sezonu 2020/2021. Premije lige u odbojci za muškarce. Kalesija ima svog predstavnika u pomenutom rangu takmičenja. Odbojkaši Kalesijske “Bosne” ponovo su u društvu najboljih. Kako bi bili u što boljoj formi sa pripremam se počelo prije više od mjesec dana, tačnije 12. augusta tekuće godine.  Očekuje ih jako zanimljiva sezona, dosta dobrih utakmica i jakih protivnika, a iz kluba kažu da imaju velike ambicije.

Premijer liga počinje utakmicama koje će se igrati 2. odnosno 3. oktobra 2020. godine. Izabranici Edina Glogića prvu utakmicu igraju u gostima kod ekipe OK “Ljubinje Bankom”. Ekipa domaćina posle 4 sezone opet igra Premijer ligu BiH.

Ono što raduje kalesijske odbojkaše jeste što će domaće utakmice moći igrati u MSŠ Kalesija što nije bilo slučaj u sezoni kada su momci domaće utakmice Premijer lige igrali u dvorani u Sapni, te je to što nisu igrali pred domaćom publikom bio jedan od razloga ispadanja iz elitnog ranga takmičenja.

Prvu domaću utakmicu u Premijer ligi BiH za sezonu 2020/2021 igrat će u okviru 3. kola kada im u goste dolazi ekipa “Kakanj 78”. Osim toga ekipu OK “Bosna” Kalesija očekuje polufinale Kupa FBiH protiv HOK Domaljevac.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport