NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odbojkašice Bosne iz Kalesije pobjednice Memorijala “Erna Šarić-Zenunović”

... | 24. Aprila 2017.
07:19
Kalesija Online

Odigravanjem finalne utakmice i podjelom nagrada sinoć je završen 1.Memorijalni turnir u odbojci “Erna Šarić-Zenunović”. Nakon odigranih utakmica po grupama u polufinale su se plasirale ekipe Viktoriya iz Novog Travnika, Prijedor, Bosna Kalesija i Stars Živinice.

U borbi za 3.mejsto Prijedor je pobijedio Viktoriyu iz Novog Travnika 2:0, dok je u finalu Bosna pobijedila Stars rezultatom 2:1.Tako je Bosna osvajač pehara za prvo mjesto, Stars je drugo, a Prijedor 3.mjesto. Osim dodjele pehara i medalja ovim ekipama, nagrađene su i najbolje odbojkašice:

Igračica koja svojom igrom najviše podsjeća na Ernu Šarić-Zenunović je Emina Arslanagić iz Novog Travnika. Za najboljeg blokera proglašena je Belma Salibašić iz Starsa, najbolji primač je Nerma Omić Bosna, najbolji igrač-zadnji Emina Arslanagić, najbolji napadač je Nejra Imamović Bosna, najbolji tehničar je Katarina Rončević Prijedor i najboji libero je Ena Klopić Stars.

Trener osvajača prvog mjesta Bosne iz Kalesije Rašid Tubić je zadovoljan pobjedom i organizacijom turnira:

“Organizacija turnira je protekla na vrhunskom nivou. Ovakvi turniri su nam potrebni i dobro je da se grad sjetio svoje dobre sportašice. Erna je igrala i za našu ekipu, gdje je ostavila traga, a bila je proglašena za sportašicu godine općine Kalesija”.

Trener živiničke ekipe Stars Salem Zenunović je takođe zadovoljan cjelodnevnim turnirom:

“Imali smo na turniru šest ekipa i zadovoljan sam što je sve proteklo u najboljem redu, a najvažnije je da nismo imali povrijeđenih odbojkašica. Ekipe su prikazale vrlo dobre igre i koristim priliku da se zahvalim svim učesnicima turnira i našim volonterima koji su pomogli da sve prođe u najboljem redu”.

/Š.Gadžo-živinice.ba/

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport