NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odbojkašice se udaljile od Premijer lige BiH, odbojkašima uručeni pehari i medalje

... | 20. Juna 2020.
19:49
Kalesija Online

Kalesijske odbojkašice večeras su u sali MSŠ “Kalesija” u okviru doigravanja za Premijer ligu BiH ugostile prvaka Superlige FBiH grupa jug ŽOK “Igman” Ilidža.

Iako su kalesijske odbojkašice tvrdile da su spremne za ovu utakmicu, rezultat je na kraju pobio te tvrdnje. Kvalitetnija ekipa “Igman” Ilidža je uspjela da pobijedi kalesijske odbojkašice rezultatom u setovima 1:3, te da se približi snu zvanom Premijer liga BiH.

Druga utakmica u okviru doigravanja će biti održana za sedam dana, kada će klub “Igman” ugostiti kalesijske odbojkašice.

U okviru utakmice su odbojkašima kluba “Bosna” Kalesija dodijeljene medalje i pehari za zaslužen ulazak u veći rang takmičenja od strane načelnika općine Kalesija kao i predsjednika Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alije Fatića.

Podsjećanja radi, odbojkaši Bosne iz Kalesije su se izborili za plasman u Premijer ligu BiH. Kalesijski odbojkaši su se ekspresno vratili u elitni razred bh-a odbojke,  nakon ispadanja iz „Premijer“ lige i  samo jedne sezone provedene u „Superligi“ FBiH. Naime, Bosna iz Kalesije je Odlukom OS FBiH proglašena za prvaka Federacije BiH prije završetka doigravanja za prvaka lige, s obzirom da su zbog pandemije koronavirusa obustavljena sportska takmičenja. Bosna je početak pandemije dočekala na prvom mjestu na tabeli doigravanja za prvaka FBiH sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Gradinu iz Srebrenika.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport