NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odbojkašice ŽOK “Bosna” priredile svečani ispraćaj za Mirzetu Hasanović

... | 3. Aprila 2021.
16:34
Kalesija Online

Odbojkašica Mirzeta Hasanović u ŽOK “Bosna” Kalesija provela je dvije godine. Njeno dugogodišnje sportsko iskustvo i znanje značilo je klubu, te je ostvarila zapaženje rezultate sa istim. Nju za ŽOK “Bosna” mnogo toga veže, upoznala je nove prijatelje, a nakon 16. godina odbojkaške karijere odlazi u penziju. Ostavljala je srce na terenu, a i nakon njenog sportskog povlačenja nastavit će da bodri i pruža podršku ŽOK “Bosna” Kalesija. Seniorska selekcija u znak zahvalnosti danas su pripremili svečani ispraćaj i iznenađenje za nekadašnju prvakinju BiH.

“Ovo je prelijepo iznenađenje. Ovo nikad nisam doživjela, uvijek će mi ostati u sjećanju i hvala curama koje su bile sa mnom i podržale me. Nedostajat će bi, ali ja ću i dalje dolaziti da se vidim sa curama i odradim koji trening”, kazala je Hasanović, koja je igrala i za ŽOK Polo Kalesija.

Ovo nije prvi put da ŽOK “Bosna” Kalesija priredi iznenađenja pojedincima koji ostavljaju trag svojim angažmanom u klubu. Mirzeta je jedna od odbojkašica koja je mnogo značila klubu, bila od velike pomoći i podrška mlađim kolegicama koje su koračale u svijetu odbojke.

“Mi smo na sastanku Uprave kluba donijeli odluku da spremimo jednu vrstu oproštaja. To je osoba koja je puno značila za naš klub sa svojom voljom, iskustvom i znanjem.”, kazao je Rašid Tubić, trener ŽOK “Bosna” Kalesija.

“Danas smo pripremile iznenađenje za jednu našu stariju igračicu koja ove godine odlazi u penziju. Ovim iznenađenjem smo htjele pokazati šta nam znači, većina Kalesijaca zna da je izvrsan igrač.”, kazala je Samira Pezić, odbojkašica.

ŽOK “Bosna” Kalesija ovu sezonu završio je na 4. mjestu na tabeli, sa osvojenim 31 bodom.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport