NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odrasla u Švicarskoj bit će ukopana u Kalesiji što joj je bila posljednja želja

... | 6. Avgusta 2020.
12:39
Kalesija Online

Rođena je 1987 godine. Njen život prerano je ugašen, zbog bolesti kojoj godine nisu bitne, 2. augusta 2020. godine.

Sabrina Skrijelj odrasla je u Švicarskoj i još jedna je mlada osoba koju opaka bolest nije štedila. Još jedna je osoba koju je bolest istrgla iz majčinih ruku, sestru i brata ostavila bez oslonca, oca Rafeta bez mezimice. Sabrina je kćerka predsjednice Udruženja ” Nijemi krik” Kalesija Hajre Jahić Bajrić koja se borila da rak ne bude tabu tema. Hajra je i sama vodila bitke sa rakom a ono što joj je opaka bolest servirala drugog dana u augustu najteže je od svih njenih borbi.

Sabrina je odrasla u Švicarskoj ali je bila jako vezana za Kalesiju i rodno mjesto svoje mame Sarače. S obzirom da se borila sa leukemijom izrazila je želju da bude ukopana u blizini djeda i nene u Jahićima. Njeni najmiliji su odlučili i ispuniti njenu želju te će dženaza namaz Sabrini biti klanjana u subotu (8.8.2020. godine) na mezarju Jahići- Sarači u 17:30. Polazak je ispred mekteba u Jahićima.

Od Sabrine se na društvenim mrežama oprašta porodica i prijatelji sa nadom da bolest više neće prekidati život mladim osobama.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme