NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Održan okrugli sto “Žena na lokalnim izborima”

... | 11. Septembra 2020.
16:51
Kalesija Online

Udruženje “Snaga nezavisne žene” organizovalo je okrugli sto na temu: “Žena na lokalnim izborima” . Okrugli sto na pomenutu temu imao je za cilj da upozna žene sa izbornim procesom, sa mogućnostima i izazovima koje učešće na izborima nudi. Zatim o važnosti međusobne podrške, o važnosti javnog nastupa i predstavljanja ciljanim grupama stanovništva.

-“Prvi put nisam učesnik u izborima pa sam organizovala ispred Udruženja okrugli sto a cilj nam je skrenuti pažnju ženama koje su učesnice na lokalnim izborima kao i učesnicama na izborima da podrže žene, kompetentne žene koje se sutra mogu spremno nositi sa svim problemima koje mi kao žene imamo u općini Kalesija” kazala je Hasmira Malić.

Ona osim toga ističe da žene nisu zainteresovane za politiku kao i da učesnice u politici nisu dovoljno promovisane i podržane od stranačkih kolega, što predstavlja veliki problem ženama koje imaju ambicije da se uključe u politiku.

Marijana Klapić, trenerica ličnog i profesionalnog razvoja kazala je da je zahvalna za poziv Udruženja, te da je danas upoznala članice sa ličnim i profesionalnim razvojem.

-“Kako on može doprinijeti i kako im može pomoći u njihovom daljem razvoju, što političkom a naravno kad radimo na određenim stvarima to djeluje na svaki dio našeg života, jako se puno o tome priča, ali ovo su konkretni koraci koje svaka članica treba da preuzme” naglasila je Klapić.

Ona je dodala i da se ženskim osnaživanjem može promijeniti dosta toga i da je bitno da se žene potrude kako bi se izborile za svoj status u društvu a samim tim i u političkoj sferi.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme