NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Oduzeta opojna droga

... | 29. Juna 2020.
15:49
Kalesija Online

Posljednjih dana policijski službenici su otkrili na tri lokacije opojnu drogu. Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU/PS Živinice), prilikom kontrole saobraćaja u Živinicama su kontrolisali putničko motorno vozilo “BMW”, kojom prilikom su kod suvozača Z.B., rođen 1995.godine iz Kalesije, pronašli kutijicu u kojoj se nalazilo šest manjih vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Dana 26. 6. 2020. godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP Odsjek za borbu zloupotrebe opojne droge) su u Živinicama, izvršili kontrolu i pretres lica A.M., rođen 1995. godine iz Živinica, kojom prilikom su kod istog pronašli paketić od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Također, dana 28.6.2020.godine policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP Odsjek za borbu zloupotrebe opojne droge) su u Živinicama, izvršili kontrolu i pretres lica M.K., rođen 1987. godine iz Živinica, kojom prilikom su kod istog pronašli manjih paketić od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis.

Pronađene materije su privremeno oduzete radi vještačenja. O događajima je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih./MUP TK/

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme