NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Oduzeto 213 kg rezanog duhana i 429 paklica cigareta

... | 7. Decembra 2018.
10:34
Kalesija Online

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na područiju koje pokriva Regionalni centar Banja Luka oduzeli su 213 kg rezanog duhana i 429 paklica cigareta.

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH – Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Banjaluka su u poslednjih 10-tak dana u sklopu nastavka provođenja operativnih provjera primjene Zakona o akcizama u BiH u nekoliko navrata pronašli veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica. Prilikom operativnog postupanja oduzet je rezani duhan u količini cca 213 kg i 429 paklica cigareta raznih proizvođača, bez akciznih markica i dokumentacije o porijeklu.

U vezi navedenih aktivnosti će se nastaviti dalje provođenje službenih radnji a vezano za procesuiranje istih pred nadležnim sudovima. Prilikom provođenja navedene aktivnosti, ovlaštena službena lica UINO BiH koristili su vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD.

U toku 2018. godine ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su cigarete i duhan, koji nisu bili obilježeni akciznim markicama ukupne vrijednosti u iznosu od 1,6 miliona KM.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika