NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Odžak: Dvadeset porodica useljeno u novoizgrađene stanove

... | 21. Marta 2023.
12:27
Kalesija Online

Useljenjem  u stambene jedinice u novoizgrađenom stambenom objektu u općini Odžak osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za 20 porodica. 


Objekat je izgrađen kroz Državni projekat stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa (DPSZ/RSP) u Bosni i Hercegovini.
Bosna i Hercegovina je za vodeću instituciju Državnog projekta stambenog zbrinjavanja imenovala Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a implementacija podprojekata na području Federacije BiH povjerena je Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica. 
Projekat se realizira kroz podršku Europske unije, donatora i domaće kontribucije Bosne i Hercegovine.


Svečanost povodom dodjele ključeva budućim stanarima koji useljavaju u nove stambene jedinice upriličena je danas ispred novoizgrađenog objekta. 
Svečanosti su, pored federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića, prisustvovali Jasmin Handžić, šef kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, načelnica općine Odžak Nada Ćulap, Gianluca Vannini, šef Odjela za društveni razvoj, prekograničnu saradnju i civilno društvo u Delegaciji Evropske unije u BiH, predstavnici UNHCR/OSCE-a, druge zvanice i korisnici.

“Još jedan uspješno realiziran projekat u korist dvadeset povratničkih porodica i porodica u stanju potrebe. Dobra saradnja svih institucija uključenih u projekat donosi ovakve i slične projekte u lokalne zajednice. Vidimo da se u gradnji vodilo računa o svim detaljima, od energetske efikasnosti do estetskog izgleda i funkcionalnosti objekta. Ovaj prelijepi objekat predajemo porodicama na korištenje, a Općini na trajno vlasništvo”, kazao je Edin Ramić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme