NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

OKo 1,2 miliona KM u narednom periodu moglo bi se “sliti” u Kalesiju

... | 29. Aprila 2017.
10:35
Kalesija Online

Općinsko vijeće Kalesija dalo je danas Odluku o davanju saglasnosti općinskom načelniku Seadu Džafiću za potpisivanje ugovora sa UNDP-om koji će u konačnici značiti poboljšanje komunalne infrastrukture, posebno kada je riječ o vodosnabdijevanju.

Kako je kazao predsjedavajući OV Kalesija Fadil Alić za NEON Televiziju ovaj projekat će mnogo značiti za našu općinu, a realizira se četiri godine što bi značilo da će se u tom periodu od Vlade Švicarske donirati oko 1.2 miliona KM.

Zadovoljan je i načelnik Kalesije koji je mišljenja da će ovo uveliko pomoći JP “Vodovod i kanalizacija” da poboljša usloge i da u konačnici krajnji korisnici, odnosno građani budu zadovoljni.

Kako je rečeno za NEON Televiziju riječ je o MAC projektu koji se realizira posredstvom UNDP-a a finansijer je Vlada Švicarske. Naime, Vlada Švicarske će u poboljšanje vodovodne mreže uložiti onoliko sredstava koliko i sama općina, što u konačnici znači da će Kalesija dobiti gratis sredstva koja će implementirati skupa sa svojim novcem u projekte.

O bitnosti ovog projekta za govornicom OV Kalesija govorio je Alen Rorović ispred UNDP-a koji je pohvalio rad naše općine koja je ušla među 18 općina u BiH u kojima se realizira MAC projekat.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme