NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Omladinsko udruženje džemata Tupković i dalje pomaže onima kojima je pomoć potrebna

... | 26. Marta 2020.
09:22
Kalesija Online

U posljednjih pet dana članovi Omladinskog Udruženja džemata Tupković uručili su 13 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Paketi su uručeni starijim, iznemoglim osobama i socijalno ugroženim porodicama.

Situacija u kojoj se trenutno nalazimo od svih traži da pokažemo odgovornost, humanost, da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna. Volonteri pomenutog udruženja, već četiri godine, brinu o porodicama i pojedincima koji su u stanju socijalne potrebe.

U okviru humanitarnog sektora rade na aktivnostima uručenja prehrambenih paketa, podjele kuhinja školarcima, kupovinu karti za đake, stipendije za osnovce, srednjoškolce i studente, te još mnoge druge akcije…

Omladinsko udruženje džemata Tupković djeluje u okviru džemata Tupković, a ovi mladi ljudi trude se doći do onih porodica koje nisu u mogućnosti obezbijediti osnovne uslove za život, koji su u stanju socijalne potrebe, pomoći im i olakšati situaciju u kojoj se nalaze. Također, zbog novonastale situacije koja je izazvana korona virusom posebnu pažnju posvećuju starijim osobama, jer im je zabranjeno kretanje. U ovim teškim trenucima su uz njih i žele poručiti da nisu sami i da im stoje na raspolaganju.

Ovom prilikom pozivaju sve one koji mogu i žele da svojim novčanim prilozima podrže rad udruženja i u narednom periodu. “Jer mi trebamo Vas, a oni trebaju nas”.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika