NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Općina Kalesija krenula sa uređenjem korita rijeke Gribaje

... | 27. Juna 2020.
12:40
Kalesija Online

Općinski načelnik Sead Džafić ovih dana donio je Odluku o pokretanju radova na uređenju korita rijeke Gribaje u dijelu pijace u Tojšićima gdje u proteklo vrijeme njeno izlijevanje stvara probleme mještanima i onemogućava pristup stambenim i poslovnim objektima.

Kompletan projekat košta preko 450.000 KM, mi smo se odlučili da ga podjelimo u tri faze i da krenemo sa radovima sa onoliko novca koliko možemo izdvojiti iz budžeta a projekat smo kandidovali i prema većim nivoima vlasti i očekujemo njihovu podršku. Na ovoj dionici gdje Gribaja
ima suženje imamo i nelegalno sagrađene mostove koje ćemo morati srušiti i u starom koritu napraviti saobraćajnicu sa koje će mještani imati pristup svojim domovima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Mi u Skupštini Tuzlanskog kantona imamo poslanike iz Kalesije kao i u Parlementu FBiH od njih očekujem da iskoriste uticaj i da nam pomognu da ovaj projekat dobije podršku i da kompletno korito završimo u ovoj godini, rekao je Džafić.

Inače, rijeka Gribaja u Tojšićima već više od petnaest godina stvara probleme mještanima stvarajući im velike materijalne štete, a 2017. godine za vrijeme mandanata načelnika Džafića urađena je sanacija jednog dijela korita, te je ovo nastavak uređenja i pomoći mještanima Tojšića.

Služba za informisanje Općine Kalesija

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme