NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Općina Kalesija: Upriličen prijem za predstavnike Fondacije tuzlanske zajednice

| 11. Avgusta 2017.
14:43
Kalesija Online

Povodom 12.avgusta, Međunarodnog dana mladih, načelnik Općine Kalesija upriličio je prijem za predstavnike Fondacije tuzlanske zajednice  i mlade iz Kalesije koji su dio projekta “Omladinska banka”.

Cilj sastanka je da se da na značaju mladih osoba, da se poslušaju njihovi problemi i izazovi sa kojima se susreću.

Emir Bašić menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice načelnika je upoznao o značaju aktivizma mladih, odnosno njihovom radu kroz kampanju “Budi junak svoje zajednice”.

Kampanja “Budi junak svoje zajednice” počinje sutra na Međunarodni dan mladih osoba i traje do 5.decembra koji se obilježava kao Međunarodni dan volontera.


Svoju pomoć u realizaciji projekata mladih osoba obećao je i načelnik Džafić koji je mladima obećao da će biti dio njihove kampanje “Budi junak svoje zajednice” i da će kada su u pitanju mladi njegovu podršku uvijek imati.

Almira Omić članica Omladinske banke Kalesije zahvalila se na svemu onome što načelnik čini kako bi mladi bili u boljem položaju.

Na kraju načelnik Kalsije Sead Džafić mladima je čestitao Međunarodni dan mladih osoba uz želju da ostanu u Bosni i Hercegovini i da je grade za sebe i za generacije koje dolaze.

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme