NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Organizovan zajednički iftar u Saračima (FOTO)

| 17. Juna 2017.
10:00
Kalesija Online

U prisustvu velikog broja vjernika sinoć je u džematu Sarači održan zajednički iftar. Zbog loših vremenskih uslova iftar je održan u prostorijama džamije, iako je prvobitno bilo planirano da džemtlije iftare na platou ispred saračke džamije.

Obrćajući se prisutnima, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Enver ef. Alić se zahvalio svim džematlijama Sarača na pomoći u organizaciji iftara i zajedničkom druženju.

Imam Aldin ef. Smajić je istakao da su se džematlije udružile i organizovale iftar, na koji su pozvani svi mještani.

„ Pohvalio bih džematlije Sarača koji su se maksimalno uključili u organizaciju. Pored finansijske i materijalne pomoći, značajan broj džematlija dao je svoj doprinos uspješnoj organizaciji našeg zajedničkog druženja. Drago mi je da smo napravili jedno lijepo druženje, u duhu islama, a vidim da su svi zadovoljni i sretni. Radost je još veća ako znamo da je druženju prisustvovalo preko 40 djece , koji su došli zajedno sa svojim roditeljima“, kazao je Smajić.

Ovom prilikom dodijeljene su i zahvalnice mještanima koji su novčanim prilozima podržali gradnju imamsko-džematske kuće u Saračima.

Naime, Sakib Hasanović i njegova porodica su 2016.godine uvakifili zemljište, nakon čega se pristupilo izgradnji imamske kuće.

Radio Feral

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme