NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

OŠ “Kalesija” rasadnik mladih talenata

... | 3. Marta 2018.
11:11
Kalesija Online

Sudeći prema narodnoj  poslovici “Na mladima svijet ostaje” sport u Bosni i Hercegovini itekako ima budućnost. Učenici od prvog do petog razreda OŠ “Kalesija” osim što su odlični đaci, predstavnici svoje škole na raznim takmičenjima oni su i uspiješni sportisti.

Veliki broj medalja, osvojena prva mjesta , pehari, pohvale nalaze se u vitrinama mladih sportaša.  Bave se raznim sportovima počevši od karatea, odbojke, nogometa, košarke, plivanja, kick boksa pa do ribolova. uspiješni su i na polju muzike pa tako imamo i onih koji sviraju klavir i igraju folklor.

Ekipa NEON Televizije sa ovim mladim ljudima, koji su nam pokazali da se trudom i voljom mogu savladati sve prepreke snimila je novo izdanje emisije  “TIME OUT”.

Saznali smo zašto su se odlučili baviti određenim sportom, šta im je bilo najteže savladati. Neki su se sportom počeli baviti kako bi se udebljali a neki pak da bi smršali. Sa jednim su svi bili saglasni a to je da kako su počeli baviti se sportom njihovo zdravlje se popravilo.

Odbojkašice, karatisti, plivači, svirači, fudbaleri, bokseri, ribolovci, košarkaši svakako su veliki ponos svojih roditelja, učitelja i Kalesije jer ruše sterotipe da djeca danas  vrijeme provode samo uz mobilne telefone. Oni su dokazali da ima djece koja vole da trče i svoje djetinjstvo provode sa minimalnom upotrebom tehnologije.

Emisiju TIME OUT pogledajte u četvrtak u 19:00 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave