NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Osim sportske kolektive privrednik Zuhdija Karić podržava i kalesijske džemate

... | 3. Marta 2021.
08:49
Kalesija Online

Medžlis Islamske zajednice Kalesija organizovao je prijem za Zuhdiju Karića, istaknutog privrednika, vakifa i prijatelja Medžlisa IZ Kalesija.

Vlasnik firme Zux-4, Zuhdija Karić, dugi niz godina veliki je humanista i dobrotvor. O doprinosu porodice Karić za širu društvenu zajednicu svjedoči njihova kontinuirana društveno-korisna aktivnost. Zuhdija Karić dugi niz godina pomaže naše džemate, a naročitu senzibilnost pokazao je prema povratničkim džematima Medžlisa IZ Kalesija.

Svake godine, Zuhdija ali i cjelokupna porodica Karić, uvakufljuju od svog imetka za potrebe Zajednice. U proteklom periodu sportsko-rekreativni mektebski kompleks u Dubnici obogaćen je novim sadržajima, te je znatno proširen i ukupan kapacitet Centra. I u ovom hajratu ovaj vakif i njegova porodica dali su ogroman doprinos.

Zuhdija Karić član je i Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija u svom trećem mandatu, odnosno više od 10 godina, te je i na taj način dao doprinos radu Medžlisa. Tim povodom, kao simboličan vid zahvale za dosad učinjeno, Medžlis Islamske zajednice Kalesija je na Dan nezavisnosti BiH organizovao prijem za vakifa Zuhdiju Karića, te mu dodijelio skromne hedije i zahvalnice za njegove, kao i vakufe njegove porodice.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme