NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Osmanović: Napad na dječaka u Milićima je nastavak pritisaka na Bošnjake u RS-u

... | 28. Maja 2022.
15:26
Kalesija Online

Napad na dječaka u Milićima je nastavak pritisaka na Bošnjake u RS-u, ocijenio je povodom brutalnog napada na dječaka bošnjačke nacionalnosti u Milićima, potpredsjednik SDA i šef Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović.

– Posljednji napad na dječaka u Milićima kontinuitet je napada, pritisaka i diskriminiranja bošnjačkih povratnika na prostor entiteta RS. U ime Stranke demokratske akcije i u svoje lično ime osuđujem bilo kakav čin nasilja i podsticanje mržnje, a naročito kada je u pitanju povratnička populacija – poručio je Osmanović.

Očekuje od MUP-a RS-a i pravosudnih institucija da konačno identifikuju, procesuiraju i kazne napadače na povratnike u Podrinju, ali i u drugim dijelovima entiteta RS.

Kako kaže, uprkos saopćenjima nadležnih entitetskih institucija u kojima tvrde da istražuju slučajeve napada na povratnike, dosadašnja iskustva nas ne mogu činiti optimističnim da će napadači na dječaka u Milićima biti procesuirani i adekvatno kažnjeni.

– Međutim, insistirat ćemo da ovaj, ali i svi raniji slučajevi napada na povratnike u entitetu RS dobiju svoj sudski epilog i na tom putu ćemo istrajati. Bošnjacima je ovaj događaj još jedna opomena i poziv na zbijanje redova i ujedinjenje u borbi za isti cilj – mirnu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu – zaključio je Osmanović.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika