NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Osnovano Udruženje žena “Pedići”

... | 13. Januara 2020.
17:47
Kalesija Online

Osnivanje udruženja koja okupljaju žene od velikog su značaja za svaku lokalnu zajednici. Posebno je to značajno za ruralne sredine, gdje žene nemaju toliko priliku da se okupljaju i pokažu svoje sposobnosti. Kroz udruženja žene mogu izraziti svoju kreativnost kroz razne radionice, prenijeti svoja znanja i vještine drugima, a misija udruživanja je ekonomsko i socijalno osnaživanje. Nedavno je osnovano i Udruženje žena “Pedići”, (Rainci Donji), koje broji 15 aktivnih članica.

” Udruženje žena “Pedići” (Rainci Donji) osnovano je početkom septembra 2019. godine. Udruženje ima za cilj da okupi naše mještane, da se više druže, međusobno pomažu, te provode više vremena zajedno. Naše aktivnosti su jako raznovrsne, organizujemo zajedničke iftare u mjesecu ramazanu, zajedničke ekskurzije, razne apele za pomoć, igranku imamo subotom i popodnevnu kahvu utorkom, gdje planiramo naše aktivnosti”, navela je Lejla Mehmedović, članica Udruženja.

Podrška žene ženi je jako bitna, a mještanke Pedića na ovaj način žele jedna drugoj pružiti ruku prijateljstva, ohrabrenja. Sada znaju da imaju sa kim podijeliti lijepe i manje lijepe trenutke, a koliko im druženja znače istakla je Mehmedović.

“Ženama je ovo udruženje jako doprinijelo u smislu ličnog razvoja i ohrabrenja, jer se tako reći izjadamo jedna drugoj, pričamo, družimo se i smijemo i to nam jako prija, dobile smo puno i na samopouzdanju. Jako nam je drago što smo uspjele u ostvarenju našeg cilja, jer su nam međusobni odnosi jako važni i sada smo kao mala porodica”

Iz ovog udruženja pozivaju zainteresovane da im se pridruže, jer cilj je proširiti obim aktivnosti, organizovati još humanitarnih i drugih akcija. Iako je udruženje namijenjeno ženama, svi oni koji žele dati svoj doprinos dobro su došli, navode iz udruženja.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme