NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Otvoren “Ljetni sajam knjige”: Dr. Muhamed Omerović poklonio 10 naslova

| 17. Jula 2017.
10:41
Kalesija Online

U okviru programa “Kalesijsko ljeto 2017” otvoren je “Ljetni sajam knjige”.  Prvi dan sajma posebnim je učinio i  dr.Muhamed Omerović koji je  biblioteci u Kalesiji poklonio po 2 knjige 10 autorskih naslova.

“Na ovaj način želim da obogatim manje biblioteke, koje će dobro doći i studentima slabijeg materijalnog stanja. Moje knjige su uvrštene u silabus mnogih fakulteta tako da će studenti iz manjih sredina koji nisu u mogućnosti kupiti knjigu moći da se koriste ovom literaturom”-  rekao je dr. Muhamed Omerović.

Dr.Muhamed Omerović pozvao je i ostale autore da slijede njegov primjer, kako bi obogatili biblioteke  i širili znanje.

Vršilac dužnosti direktora JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija Fahrudin Sinanović, kaže da je donacija dr.Omerovića veoma važna kako za studente koji ove knjige moraju koristiti kao stručnu literaturu, tako i ostalim članovima biblioteke jer se dosta toga može naučiti iz ove literature.

“Ljetni sajam knjige” trajat će deset dana, a osim knjiga koje je dr.Muhamed Omerović poklonio biblioteci JU BKC Kalesija, posjetioci, između ostalog imaju priliku pogledati i knjige o Srebrenici te ima i poseban štand sa knjigama kalesijskih autora.

“Ljetni sajam knjige” organizuje JU BKC Kalesija u saradnji sa knjižarom „Buljubašić“ i BZK „Preporod“.

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme