NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Otvorena šalter sala za izdavanje ličnih dokumenata u Kalesiji

... | 13. Februara 2018.
12:15
Kalesija Online

U zgradi Policijske stanice  Kalesije danas je  svečano otvarena  šalter sala  za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.

Riječ je o renoviranim i savremeno adaptiranim prostorijama Odjeljenja za administraciju. Cilj je unapređenje rada i stvaranje što boljih uslova građanima i privrednim subjektima u ostvarivanju njihovih prava na jednom  mjestu i u vlastitim prostorijama.

Prema riječima ministra Unutrašnjih poslova TK Huseina Topčagića otvaranjem šalter sale ostvarit će se značajne uštede u budžetu jer su se lični dokumenti do sada izdavali u iznajmljenim prostorijama JP BH Pošte.  “Uložili smo velika sredstva kada je upitanju iznajmljeni prostor. U posljednjih 15 godina u Kalesiji dali smo oko pola miliona KM. Realizacija pomenutog projekta iznosi oko 119 000 KM,što će nam se isplatiti za nekih četiri godine”. Ministar dodaje da je do realizacije projekta došlo na zahtjev poslanika iz Kalesije koji su u Skupštini TK kao i načelnika općine.

Šalter sala za izdavanje ličnih dokumenata od velikog je značaja za građane Kalesija. Prije svega smanjit će se dugi redovi i kvalitet usluga bit će na većem nivou.

“U nepunih godinu dana uspjeli smo riješiti problem tri nesulovne šalter sale. Građani Kalesije su to zaslužili”-kazao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata ove godine promijenjene su osim u Kalesiji još u Tuzli i Kladnju. Ministar Unutrašnjih poslova Husein Topčagić kaže da će u narednom periodu rekonstruisati prostorije u još šest općina području Tuzlanskog kantona.

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme