NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pazarni dan u Kalesiji: Poskupili mliječni proizvodi, dok su cijene povrća ostale iste

... | 21. Oktobra 2021.
11:34
Kalesija Online

Domaći sir i kajmak, mrkva, krompir, paprika samo su neki od proizvoda koji su se našli na štandovima prodavaca na pijaci u Kalesiji. Omer Karić iz Zvornika i Haseta Osmanović iz Rainaca Donjih godinama rade na pijaci. Nekada su osim Kalesije prodavali i u drugim gradovima/općinama. Prodaja dobro ide, mada kako je pandemija, manje se kupuje nego ranije, ističu.

Na pijaci su uglavnom provjereni prodavači, koji godinama rade i na njih su kupci navikli. Svako ima svoje mušterije i sve se brzo proda, jer kako kažu prodavači kvalitet je taj koji prodaje proizvod.

Štand do štanda i bez konkurencije, svako ima svoju nafaku, kažu prodavači, a kupci imaju šarolik izbor da kupe što im je potrebno za domaćinstvo. Iako je došlo do blagog poskupljenja određenih mliječnih proizvoda, kaže Omer da su cijene povrća ostale iste.

Omera smo upitali i za cijene.

Kilogram paprike košta 2,50 KM, bijeli luk 10 KM, paprika šilja 6 KM, pekmez od jabuka prodaje se po cijeni od 12 KM, dok kilogram graha košta 6 KM, krompir 1 KM, crveni luk 1,50 KM kilogram. Cijena domaće tarhane je 6 KM po kilogramu.

Kako je stigla zima potražnja je i za čarapama od vune, koje se mogu nabaviti po cijeni od 5 KM.

Prilog pogledajte večeras u dnevnoj informativnoj emisiji NEON Info od 18:45 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme