NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pezer, Tuka i Mujezinović predstavljaju BiH na dvoranskom EP-u u Glasgowu

... | 2. Marta 2019.
09:57
Kalesija Online

U škotskom Glasgowu danas počinje dvoransko prvenstvo Evrope u atletici, a Bosnu i Hercegovinu će na ovom takmičenju naredna tri dana predstavljati Mesud Pezer, Amel Tuka i Abedin Mujezinović.

Kako je Feni kazao generalni sekretar Atletskog saveza BiH Mišo Pedalo, norma za nastup na dvoranom EP-u je značajno pooštrena u svim disciplinama zbog velikog interesovanja atletičara, tako da će u Glasgowu nastupiti zaista najbolji od najboljih.

“U slučaju Bosne i Hercegovine normu su uspjeli ispuniti Mesud Pezer, Amel Tuka i Abedin Mujezinović, koji su najbolje ovosezonske rezultate ostvarili u februaru. Njihovi rezultati su dobar znak da bi nas mogli obradovati. Priliv atletičara je veliki, tako da su organizatori pooštrili mjere za ispunjavanje normi, s ciljem da se digne kvalitet takmičenja, ali i da se sve završi za tri dana. Ko je ispunio normu sigurno spada u evropski, da ne kažem i svjetski vrh”, rekao je Pedalo uoči polaska bh. tima u Škotsku.

Mesud Pezer je bacio kuglu 20,99 metara 20. februara na mitingu “Serbian Open” u Beogradu, Amel Tuka je dionicu od 800 metara istrčao 12. februara u češkoj Ostravi u vremenu 1.46,75. dok je Abedin Mujezinović istu razdaljinu istrčao u vremenu 1.48,57 u italijanskoj Padovi 3. februara.

Naši takmičari će prve nastupe imati već danas. Prijepodne su na rasporedu kvalifikacije u bacanju kugle, a poslijepodne finale. Kvalifikacije u trci na 800 metara također su zakazane za poslijepodne.

(BHRT/RTV7)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport