NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pjanić: Uvijek sam dolazio jer volim ovu reprezentaciju i pokušavao dati sve od sebe na terenu

... | 14. Novembra 2020.
13:01
Kalesija Online

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra protiv Nizozemske meč u okviru pretposljednjeg kola Lige nacija. Jutros je u našem taboru održana press konferencija pred ovu utakmicu, a javnosti se obratio naš veznjak Miralem Pjanić.

“Naravno, Nizozemci imaju dosta problema i to smo vidjeli po posljednjim rezultatima, ali to je veoma jaka reprezentacija kao što sam i rekao kada smo u Zenici igrali. Imaju puno individualnih kvaliteta, ni mi nismo u najboljoj situaciji i to će sigurno biti težak meč. Nadam se da ćemo na što bolji način završiti ovaj ciklus. Biće novih stvari koje nam trebaju. Treba što ozbiljnije odigrati ova dva meča”, rekao je Pjanić.

Atmofera u reprezentaciji nakon poraza od Irana?

“Da, to je tačno. Nismo odigrali kako smo htjeli. Bilo je teško igrati na onakvom terenu, ali sigurno da nismo trebali i smjeli izgubiti od ekipe kao što je Iran. Individualno smo puno jači, ali to se nije na terenu pokazalo. Dosta novih igrača se pojavilo u reprezentaciji da se vidi na koga se može računati u budućnosti jer će ekipa trebati dosta mladih i oni moraju uzeti na sebe odgovornost”.

Da li je Pjanić spreman da zamijeni Džeku kao vođu u budućnosti?

“Ja sam tu već 12 godina, uvijek sam dolazi zato što sam volio reprezentaciju i uvijek sam pokušao dati sve od sebe. Pokušat ću što bolje na terenu da odradim posao. Uzet ću sigurno na sebe i tu nema problema. Bitno je da se i ostali igrači oslobode i zaigraju kao u klubovima i preuzmu dio odgovornosti. Nadam se da ćemo imati naredne dobre kvalifikacije i da ćemo moći nešto postići”.

“Utakmica protiv Nizozemske će sigurno biti teška. Svako voli da igra takve utakmice protiv takvih ekipa i motiva će sigurno biti. Moramo odigrati što bolje za nas, za našu državu i reprezentaciju. Motiv ne smije da bude upitan. Što se tiče kvalifikacija narednih i šešira to ćemo vidjeti gdje ćemo biti”.

(Sportsport.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport