NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Počela gradnja istočne tribine na stadionu Tušanj

| 6. Januara 2017.
18:44
Kalesija Online

Član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda, Mensur Alić, na današnjoj konferenciji za medije javnost je upoznao i sa infrastrukturnim projektima na stadionu Tušanj koji su od krucijalne važnosti za bolje funkcionisanje Kluba.

“Prije svega moram istaći da je započela gradnja istočne tribine. Finansijska sredstva su obezbijeđena, a dinamika izvođenja radova zavisiće od vremenskih uslova. Takođe, tražićemo da se što prije završe i radovi na sjevernoj tribini stadiona kako bi i ona bila kompletirana”, istakao je Alić, te dodao:

“Ono što je u planu je i rekonstrukcija kompletnih svlačionica. Moramo biti spremni sa infrastrukturom da bismo na Tušnju mogli igrati evropske utakmice. Takođe, u planu su nam i radovi na pomoćnom stadionu. Prije svega tu mislim na postavljanje reflektora kako bi naša djeca mogla trenirati i igrati utakmice i u večernjim satima. Instaliraćemo i video nadzor na pomoćnom terenu kako bismo kontrolisali rad trenera omladinskih selekcija”, zaključio je Alić.

Popularna „sedma sila“ upoznata je sa svim aktivnostima novog rukovodstva Kluba pred kojim je mukotrpan posao stabilizacije popularnih Crveno – crnih.

Senad Mujkanović, predsjednik UO FK Sloboda, istakao je da je novo vodstvo Kluba zateklo velike probleme, ali su odlučni da pobijede sve nedaće koje su pred njima.

„Naišli smo na hrpu problema u Klubu, ali dajemo maksimalne napore u urgentnom rješavanju svih problema. U žestokom smo tempu rada. Sada radimo kao što do sada nikad nismo radili otkako smo krzo Odbor za hitnost preuzeli vođenje Kluba“, poručio je Mujkanović, te dodao:

„Mogu reći da Tuzlaci ne vole Slobodu onoliko koliko se zaklinju putem društvenih mreža! Stalno nam stižu tužbe. Tu se radi i o bivšim predsjednicima i njihovim porodicama. Očigledno je da se nije radilo transparentno i mnoge stvari su se stavljale pod tepih. Sada se pojavljuju ljudi za koje nismo ni znali da im je Sloboda dužna. Ipak, angažovali smo revizora, pravnika…Borimo se da odblokiramo račun da bismo mogli normalno funkcionisati. Nećemo se predati iako radimo u teškom ambijentu“.

Novi Upravni odbor Crveno – crnih korak po korak rješavaju probleme. Počev od administrativnog uređenja Kluba, Omladinskog pogona, pa sve do uspostavljanja jasnih pravila kada su u pitanju odnosi na relaciji igrači – Klub.

„Donijeli smo jedinstven stav da niko ko je otišao iz Kluba, mislim na igrače koji su pokrenuli arbitraže, nikada se neće vratiti u klub dok je ovaj Upravni odbor tu. Tu smo decidni. Takođe, vrlo brzo ćemo urediti Omladinski pogon. Raspisaće se konkurs za trenere Omladinskog pogona. I postojeći treneri će se morati prijaviti na konkurs, a petočlana komisija će vršiti izbor. Apsolutno smo nezadovoljni dosadašnjim radom u Omladinskom pogonu. Godinama nam izmiču titule u mlađim kategorijama, a to se finansijski nagrađuje od UEFA. Omladinski pogon se mora dovesti u ozbiljan red“, naglasio je Mujkanović.

Upravni odbor FK Sloboda pored navedenih stvari intenzivno radi i na osiguranju maksimalnih uslova kako bi ekipa što bolje dočekala nastavak sezone. Popularni Crveno – crni pripreme započinju 10. januara, a do početka sezone uigravaće se u Tuzli, Međugorju, te Istri ili Antaliji.

(RTV Slon)

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport