NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Počeli radovi na izgradnji Mektebskog centra sa imamskim stanom u džematu Kikači

... | 9. Jula 2020.
14:45
Kalesija Online

Radovi na izgradnji Mektebskog centra sa imamskim stanom počeli su u džematu Kikači. Predsjednik džematskog odbora Edis Mujanović ističe kako sredstava za izvođenje radova prve faze imaju, a donatori im se i dalje javljaju pa se stoga nadaju da će projekat završiti prije nego su i planirali.

” Mi smo imali ideju da napravimo učionicu koja će imati za cilj privući što više djece. Nakon toga imali smo i ideju da renoviramo imamski stan odnosno vakufsku kuću koja je u lošem stanju jer nema ploče. Razgovarajući o svemu tome, omladina iz džemata došla je na ideju da sve to objedinimo odnosno da izgradimo mektebski stan sa imamskim stanom. “kazao je Mujanović.

U okviru pomenutog Centra bit će izgrađena učionica, kafeterija, abdesthana.

Mektebska učionica koju su do sada koristili bit će prostor za žene te će poslužiti za organizaciju bajramskih ili drugih manifestacija. Svi oni koji žele pomoći pri realizaciji projekta u džematu Kikači mogu sredstva uplatiti putem žiro računa, ili se javiti članovima džematskog odnosno građevinskog odbora.

Više pogledajte u prilogu koji će biti emitovan u okviru dnevne informativne emisije NEON Info koja je na programu večeras u 18:45 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, NEON TV - Video prilozi