NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Počelo „Kalesijsko ljeto 2018“: KUD „14. maj“ i Nedžida Nasupović oduševili publiku

... | 16. Jula 2018.
08:48
Kalesija Online

U subotu je počela manifestacija “Kalesijsko ljeto 2018”. Organizator manifestacije je JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, a od nove godine je novina to što program uživo prenosi NEON Televizija.

Prvo  veče nastupili su Nedžida Nasupović i KUD „14. maj“ iz Tojšića. I Nedžida, pjesmom, i KUD „14. maj“, igrom, oduševili su prisutnu publiku.  Publika je imala priliku da zaigra u kolu. U studiju na otvorenom, ispred zgrade BKC-a, gosti NEON Televizije bili su Hata Mujčinović, pomoćnica općinskog načelnika, Fahrudin Sinanović, direktor BKC-a, književnik Fajko Kadrić, Damir Šahmanović, predsjednik KUD „14. maj“, Alija Salihović, predstavnik kalesijske dijaspore, Hasmira Malić, predsjednica udruženja „Snaga nezavisne žene“, i Miralem Beširović i Mehmed Imamović, ispred firme NEON Solucije odnosno  Neon TV. Program su vodile Samra  Redžić i Emina Hokulić.

Izet Bukvarević, predsjednik Vijeća MZ Kalesija centar, u toku trajanja programa uručio je nagrade najboljim učenicima sa područja ove mjesne zajednice. Manifestacija „Kalesijsko ljeto 2018“ trajat će do druge polovice avgusta, a svake subote Kalsijcima će biti ponuđen kvalitetan kulturni i zabavni program. Predviđeno je, ako bude zanimanja iz dijaspore, da se organizuju i sportski susreti kalesijske dijaspore. Program svake subote počinje u 18,00 sati ispred BKC-a. Zahvale također pripadaju klavijaturisti Nihadu Avdiću i Ramilu Salkiću koji se pobrinuo za razglas.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme