NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pojačan intenzitet saobraćaja prema gradskim centrima

... | 9. Maja 2017.
06:51
Kalesija Online

Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća po mjestimično mokrom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja, posebno u jutarnjim satima, prisutan je na dionicama u gradskim centrima. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama, dok su u usjecima mogući sitniji odroni zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici magistralnog puta M-5 Ripač-Dubovsko, u vremenu od 08 do 16 sati.

Večeras od 17:45 sati, zbog održavanja mini maratona, doći će do privremene obustave saobraćaja na dionici M-6.1 Polog-Široki Brijeg.

Zbog sanacionih radova, privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupres, M-18 Tuzla-Priboj i M-4 Banja Luka-Čelinac.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (od 11 do 15 sati).
Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika