NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pokrenuta zimska aviolinija iz Londona za Sarajevo, program uključuje i obilazak planina

... | 24. Januara 2023.
10:21
Kalesija Online

Međunarodni aerodrom u Sarajevu saopćio je kako je jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija TUI pokrenula let sa aerodroma London Gatwick za Sarajevo.

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, a prvi put ove zime pokrenula je novi i prvi zimski program u Bosni i Hercegovini.

“Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboardinga i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da skoknu do Sarajeva i uživaju u našim Olimpijskim ljepoticama. Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji”, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

“RadI se o čarter liniji koja će saobraćati najkasnije do aprila, odnosno sve dok to vremenske prilike budu dozovljavale. Upravo je to razlog zašto ova linija nije pokrenuta i ranije. Fokus je na turistima, a putovati mogu svi oni koji su zainteresovani”, dodali su iz sarajevskog aerodroma.

Odluka TUI-ja je rezultat uspješnih pregovora koje je aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju prošle godine na evropskom Routesu u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu sa USAID Developing Sustainable Tourism in Bosnia & Herzegovina – Turizam.

“Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što Bosnu i Hercegovinu čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom. Turistima koji su stigli ovim letom, podijeljeni su prigodni pokloni, zatim pokloni naših partnera Turističke zajednice Kantona Sarajevo Visit Sarajevo te The Hub of Fine Arts”, naveli su.

klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika