NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pomela konkurenciju: Maestralna Džejla Ramović osvojila region

... | 21. Juna 2019.
10:30
Kalesija Online

Džejla Ramović pobjednica je 13. izdanja regionalo popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Mlada Goraždanka koja je oduševljavala u proteklih devet mjeseci pomela je konkurenciju i u finalu, dobivši najviše glasova članova žirija koji je činilo 30 estradnih zvijezda iz regiona. Ona je osvojila 334 glasa, dok je Milica Čikarić kao drugoplasirana dobila 223. Nakon toga uslijedilo je zbrajanje glasova publike, a naša predstavnica dobila je čak 101.082 SMS glasa.

Ramović je nastupila prva i izvela pjesme “Ima jedan svijet” Zorice Kondže i “Nismo smeli” mentorice Marije Šerifović, a na sceni se pojavila u glamuroznoj bijeloj haljini.

Zapažen nastup imao je i Sanel Smolo, koji je izveo splet pjesama Enesa Begovića “Bosanac”, Halida Bešlića “Put me zove” i Safeta Isovića “Mujo kuje”, a na sceni mu se pridružio mentor Dragan Stojković Bosanac s harmonikom, pridonijevši spektaklu.

U velikom finalu najpopularnijeg muzičkog šoua u regionu takmičilo se 16 finalista. Među njima petero je bilo iz Bosne i Hercegovine: Džejla Ramović, Alem Kadić, Sanel Smolo, Ahmed Orahovčić i Armin Jusufović.

Osim šestočlanog stručnog žirija, u finalnoj večeri takmičare je ocjenjivalo 30 pjevača iz cijelog regiona. Oni su glasali uživo putem telefona po evrovizijskom sistemu bodovanja. Nakon toga o pobjedniku su slanjem SMS poruka odlučili gledaoci.

– Želim zahvaliti svima koji su glasali za mene, ne znam u ovom trenutku šta da kažem, hvala mom mentoru, najboljem na svijetu, roditeljima, svima koji su mi pomogli i radili sa mnom – kazala je oduševljena Džejla nakon finala.

Ona je kao pobjednik “Zvezda Granda” dobila statuu “Zvezde Granda”, automobil Škoda Rapid, pjesmu i spot te jednu specijalnu nagradu – nastup na Festivalu “Ulaz” u Beogradu.

Ramović je prije nekoliko dana gostovala u serijalu portala Avaz.ba “Đir sa Memom”, kada je otkrila šta očekuje od finala i kako se priprema, bez čega ne može…

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin