NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ponosna sam na ožiljak: Snaha Almira donirala svekru dio jetre

... | 15. Decembra 2019.
12:22
Kalesija Online

“Ako imate šansu i mogućnost nekome da pomognete, nemojte puno razmišljati jer svakome je život drag. Ja imam ožiljak koji označava život i ja sam ponosna na to.”

Ovo su riječi hrabre Almire Mumić, koja je bez mnogo razmišljanja donirala dio svoje jetre kako bi svom svekru spasila život.

U početku ni slutio nije koliko je to opasno i da će jedini spas za njega biti transplantacija jetre. Život mu je o tome ovisio.

Nusret ima tri sina, ali nijedan od njih, tako su pretrage i nalazi pokazali, nije mogao biti donor dijela jetre. Ipak, šansa za Nusreta se ukazala. Njegova snaha Almira Mumić, supruga najstarijeg sina Nusmira, odlučila je darovati dio jetre svom svekru i tako mu spasiti život.

Operacija je uspjela i Nusret se dobro osjeća. Nakon operativnog zahvata, dobro se osjeća i Almira, koja se već vratila kući. Vijest o njenom humanom gestu objavljena je na društvenim mrežama. Svi, bez izuzetaka, iskazuju divljenje Almirinom gestu i žele brz oporavak i njoj i njenom svekru.

Almira je nakon operacije sretna što je učinila humano djelo.

Poruke podrške
– Hvala vam svima na podršci i željama za brzo ozdravljenje. Dobro sam, hvala Bogu. Svekar je odlično, ali će nešto kasnije biti s nama kod kuće, jer transplantirani pacijenti budu malo duže u bolnici – kazala je Almira.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika