NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Potpisan sporazum i objavljen tender za realizaciju projekta “Izgradnja ambulante u Tojšićima”

... | 5. Avgusta 2022.
15:28
Kalesija Online

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović u ime općinskog načelnika i v.d. direktor Doma zdravlja Kalesija Asim Mehmedović potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za nastavak realizacije projekta “Izgradnja ambulante u Tojšićima”.

Vrijednost investicije je 350.000 KM, od čega će Općina Kalesija iz budžeta izdvojiti 200.000 KM, a Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Kalesija 150.000 KM.

Realizacija ovog projekta nam omogućava da registrujemo još jedan tim porodične medicine i da olakšamo pružanje zdravstvene zaštite građana MZ Tojšići i susjednih mjesnih zajednica kazao je Asim Mehmedović v.d direktor Doma zdravlja Kalesija, te dodaje će uvjeti rada i pružanje usluga biti na puno većem nivou, a zdravstvene usluge pacijentima dostupnije.

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović između ostalog ističe da je izgradnja nove i moderne ambulante u Tojšićima od izuzetne važnosti za zapadni dio Općine Kalesija, te smatra da će ovo biti moderan objekat u kojem će biti smješteni timovi porodične medicine, gdje će u skladu sa potrebama i mogućnostima biti smješteni dijelovi Službe opšte medicine za zdravstvenu zaštitu stanovništva, kao i Službe primarne zdravstvene zaštite specijalističkog nivoa, laboratorija i druge usluge koje budu trebale mještanima Tojšića i okolnih naselja koja se tu liječe.

Press služba Općine Kalesija

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme