NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje nove ulice u Kalesiji

... | 10. Avgusta 2022.
07:48
Kalesija Online

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović je u ime općinskog načelnika Seada Džafića potpisao ugovor sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme „Izgradnja” doo Teočak vrijedan 605.833 KM.

Riječ je o nastavku izgradnje nove ulice od kružnog toka u Ulici Žrtava genodica u Srebrenici prema JZU Dom zdravlja Kalesija, koja će uveliko pomoći da se rastereti saobraćaj u centru grada i smanje svakodnevne gužve.

Ovo je nastavak treće faza kada je u pitanju izgradnja ove ulice i ostaje nam naredne godine da istu povežemo sa magistralnom cestom u Prnjavoru, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Tosunbegović je istakao prilikom potpisivanja ugovora da će radovi započeti u narednih desetak dana kada se obave sve pripremne radnje i da će ista biti završena u roku od 120 dana na koliko se izvođač radova obavezao.

Podsjećanja radi u ovoj godini okončana je izgradnja dionice ove ulice od kružnog toka do Olanovice, što je uveliko pomoglo stanovnicima centra Kalesije koji se kreću prema istoku da brže stignu do magistralne ceste koja povezuje Kalesiju sa Zvornikom.

Pored sekretara Organa uporave Muje Tosunbegovića potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Damir Džafić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme