NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Povećan broj putnika sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

... | 15. Januara 2022.
14:31
Kalesija Online

U prvim danima januara Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi uspiješne rezultate kada je riječ o prometu putnika. To su potkrijepili podacima da je u prvih devet dana ove godine prevezeno više od 13 hiljada putnika, što je oko hiljadu putnika više u odnosu na isti period prošle godine. Pored investicija u proteklom periodu, u pojedine projekte će se još ulagati, ali i otvarati letovi za nove destinacije.

– Nove avio linije sa Međunarodnog aerodroma Tuzla trebale bi početi krajem marta ove godine, a jedna od destinacija je italijanski grad Milano. Početak ove godine donosi uspiješnu priču povećanim brojem putnika na različite destinacije, istakla je Edina Šišić, rukovodilac Sektora za saobraćaj i usluge za promet MAT. Početkom janara, u vrijerme otežanih letova, Međunarodni aerodrom Tuzla je bio alternativan za slijetanje mnogih aviokompanija.Kada je riječ o infrastrukturnim projektima, mnogo je posla pred menadžmentom aerodroma. U planu je nekoliko projekata, dok se svakodnevno radi i na onim ranije započetim, navodi Halid Ahmetbegović, v.d direktor Aerodroma Tuzla.

U cilju povećanja najnižih plata radnika, prema riječima direktora Ahmetbegovića, donesena je odluka da smanje plate upravi i administraciji aerodroma. U Upravi navode i da su u toku pregovori sa nekoliko aviokompanija koje će u narednom periodu prevoziti putnike preko Međunarodnog aerodroma Tuzla.

(RTV TK)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika