NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pozitivna priča iz Kikača: Fatima Kastrati vodi školu fudbala za dječake i djevojčice

... | 26. Septembra 2019.
13:29
Kalesija Online

Mlada sportašica Fatima Kastrati koja trenutno živi u Kikačima u saradnji sa FK “Mladost” Kikači pokrenula je istoimenu školu fudbala za dječake i djevojčice. Škola je sa radom krenula prije sedmicu a već je okupila oko 10 dječaka i jednu djevojčicu koji su sretni zbog činjenice da će u mjestu u kojem žive moći trenirati sport koji najviše vole.

Talenata u Kikačima itekako ima, kaže Kastrati . Već se pripremaju i za prvu utakmicu koju će igrati u subotu. Fatima i članovi kluba nadaju se pobjedi i od samog osnivanja vrijedno rade kako bi ostvarili što bolje rezultate. Roditelji djece okupljene oko škole fudbala FK “Mladost” Kikači sretni su zbog osnivanja iste i nemaju problem što će njihove dječake nogometu podučavati djevojka. Fatima je svojim igrama u klubovima za koje je nastupala ostvarivala zapažene rezultate i pokazala da itekako zna igrati nogomet.

Kikači su odavno pokazali da nemaju predrasude kada su u pitanju nogomet i djevojke, a Fatima je i trenirala sa muškim kolegama iz lokalnog kluba. Trenutno igra za FK “Sloboda” iz Tuzle gdje je za sada, kako ističe, zadovoljna. Problem kao i uvijek su finansije. Nada se da će u budućnosti imati podršku onih koji ulažu u razvoj i sport. Zadovoljna je i sretna zbog pokretanja škole fudbala gdje će se djeca prije svega družiti. Uspostavila je dobru saradnji sa dosadašnjim članovima i njihovim roditeljima a u tome joj pomaže i Belmina Avdibašić.

Dječaci su dobro prihvatili djevojčicu koja sa njima trenira. Četrnaestogodišnja Mevlida je također zadovoljna i sretna zbog prilike da trenira nogomet ali je istakla da bi voljela da postoji i ženski nogometni klub.

Priču o školi fudbala “Mladost” Kikači pogledajte večeras u okviru emisije TIME OUT koja je na programu NEON Televizije u 19:00 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport