NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pozitivna priča sa sportskih terena: Igrač ispred rezultata

| 30. Oktobra 2017.
13:07
Kalesija Online

U utakmici 13.kola Prve lige TK, između NK “Jedinstvo” Lukavica i NK “Čelić” desila se situacija koja nam svima vraća vjeru u ljude, u nogomet i vjeru da sport u našoj zemlji još uvijek ima “dušu”.

Naime, igrač gostujuće ekipe Mersid Ahmetović u toku susreta u Lukavici zadobio je težu povredu glave (nenamjeran start u igri), te je odmah napustio teren i hitno prebačen u Dom zdravlja u Klokotnici, gdje je zbog ozbiljnosti povrede upućen u Zdravstveni centar Gračanica kako bi sanirao povredu (veću posjekotinu koja je morala bit ušivena). Predsjednik NK “Lukavica” Šekib Omerović, iako je mogao zamoliti pomoćnike da odvezu povrijeđenog igrača, lično svojim automobilom odvezao je Ahmetovića u Gračanicu kako bi bio siguran da je sve uredu.

Jučer odigrana  utakmica u Lukavici (kod Gračanice) je za obje ekipe bila jako bitna. Za  ekipu iz Čelića da zadrži ubjedljivu prvu poziciju na tabeli dok je za domaćina utakmica bila od izrazite važnosti u borbi za opstanak. Iako je njegov klub igrao važnu utakmicu Omerović je ipak pokazao da je zdravlje igrača ,nije bitno iz koje ekipe, bitnije od rezultata.

Publika na tribinama nažalost ponovo je pokazala stvarnost bh nogometa, te su nezadovoljni rezultatom kako smo i navikli krivili sudije. Policijska patrola zajedno sa upravom kluba spriječila je veće incidente. Šekib Omerović je i tada pokazao kako bi ustvari trebalo da se ponašaju domaćini te je sve vrijeme bio ispred svlačionice gostujuće ekipe, te ih ispratio do vozila kako bi spriječio bilo kakve neprijatnosti i incidente. Iz NK “Čelić” zahvalni su Šekibu Omeroviću kao i igračima iz Lukavice na fer igri te korektnom odnosu.

Utakmica je završena rezultatom 2:4.

Nažalost, na terenima u Bosni i Hercegovini navikli smo na nerede, tuče, psovke, svađe pa ljudskost kakvu je pokazao Omerović, koja bi trebala biti svakodnevnica, izaziva veliku pažnju. Ponašanje Omerovića vraća nam vjeru u ljepotu nogometa u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Kategorija: Magazin, Sport