NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Poziv za besplatan kamp jezika i kulture “TALC2017” u Maleziji

... | 29. Aprila 2017.
07:57
Kalesija Online

Međunarodni Univerzitet Albukhary u Maleziji u saradnji sa Univerzitetom Ibn Haldun iz Turske i Mental HR & Consultansy i ovog ljeta organizuje dvomjesečni Language and Culture Camp (TALC2017) u Maleziji. Kandidatima koji dobiju pravo stipendisanja i učešća na programu pored usavršavanja engleskog jezika pruža se i prilika zapošljavanja ili obuke u međunarodnim brendovima. Stipendija obuhvata obuku o upravljanju projektima, ljudskim resursima, obuku za saradnike menadžera, škola stranih jezika, smeštaj za studente u kampusu, doručak, ručak i večera u kampusu, prevoz unutar zemlje, stipendije za transport (avio katre za međunarodni prevoz) kao i aktivnosti kulturne interakcije.

NEON Televizija je prošle godine objavila poziv pomenute edukacije za zimsku školu u Maleziji, tom pozivu se odazvao veliki broj bosanskih studenata koji se trenutno nalaze tamo. Jedna od njih je i Kalesijka Azra Vildić, koja ne krije veliko zadovoljstvo i iskusto stečeno hiljadama kilometara udaljeno od Bosne i Hercegovine. U razgovoru sa njom ona nam je rekla sledeće:

“Riječi kojima bi opisala Maleziju ne postoje, ali mogu pokušati. Malezija je nevjerovatna država u kojoj možete pronaći 3 različite kulture i to Malezijsku, Indijsku i Kinesku. Država srdačnih i uvijek nasmijanih ljudi. Moja iskustva sa Albukhary Univerziteta će mi zauvijek ostati u sjećanju. Od sticanja novih prijatelja iz različitih država do usavrašanja engleskog jezika uz profesore koji dolaze sa svjetskih priznatih univerziteta. Upoznali smo i Malajski jeziki, jer kada živimo u stranoj državi dužnost nam je naučiti bar osnovne rečenice. Ali naravno tu je i Turski jezik, jer ovdje imamo mnogo prijatelja iz drage nam Turske. Osjetiti drugačiji stil života kao i nevjerovatno začinjenu hranu je nešto što se mora doživjeti. Ja sam tek počela sa upoznavanjem Malezije. A vi? Savjet za sve mlade; iskoristite svoju šansu i dođite u Maleziju. Jer doista vrijedi.”

Aplikacija za TALC2017 traje do 15. maja 2017.godine, a na program se mogu prijaviti studenti i diplomanti i svršenici fakulteta ne stariji od 30 godina. Za detaljnije informacije i aplikaciju možete posjetiti web stranicu www.dilbursu.com ili se obratiti Direktoru BIGMEV-a u BiH, našem Kalesijcu Samiru Vildiću na mob.060 339 56 86.
Pozivamo Vas da ne propustite ovu priliku!

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme