NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Poznati učesnici finalnog takmičenja kviza „Ikre“

... | 6. Januara 2022.
08:13
Kalesija Online

U mjesecu decembru polaznici mektebske pouke, nastavili su se takmičiti kroz kviz Ikre, čija je prvenstvena namjena da potakne polaznike na redovno utvrđivanje i ponavljanje mektebskog gradiva. U mjesecu decembru učešće je ostvarilo 65 polaznika mektebske pouke iz većine kalesijskih džemata.

Pobjednici za mjesec decembar su Ahmet Jahić (džemat Memići Centar) i Tarik Karahodžić (džemat Seljublje). Prema pravilniku takmičenja plasman u finalno takmičenje koje je planirano za mjesec januar ostvarili su Hadi Ćurtović (džemat Čaršijske džamije) i Tarik Karahodžić.

Nakon tromjesečnog natjecanja po 10 najuspješnijih kandidata iz obje kategorije, okupit će se u subotu 8. januara 2022. godine u prostorijama džamije „Abdullah bin Mohamed Mominah“ u džematu Dubnica, kako bi se još jednom natjecali u finalnom kvizu s podjednakim šansama za pobjedu. Medžlis islamske zajednice Kalesija za najuspješnije takmičare pripremio je vrijedne nagrade.

Kao i prethodnog mjeseca Gradska biblioteka Kalesija nagradila je besplatnim godišnjim članstvom po 5 takmičara iz obje kategorije i to:

Ilmihal broj 2

Tarik Karahodžić – Seljublje

Almedina Suljkanović – Rainci Donji

Almedina Jakubović – Lipovice Centar

Sara Imamović – Lipovice Centar

Amsal Živčić – Čaršijska džamija

Ilmihal broj 3

Ajla Smajić – Prnjavor

Merima Bukvarević – Hrasno Donje

Amina Musić – Rainci Donji

Amar Fatić – Hrasno Donje

Ilhan Rahmanović – Prnjavor

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme