NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Predavanjem prof. dr. Zuhdije Adilovića u džematu Memići Centar, nastavljen je “Serijal predavanja” u džematima MIZ Kalesija

... | 16. Novembra 2021.
10:39
Kalesija Online

U nedjelju, 14. novembra 2021. godine u džematu Memići Centar izveden je prigodan vjerski program, a u centralnom dijelu programa, prisutnima se obratio gost predavač prof. dr. Zuhdija Adilović. Medžlis Islamske zajednice Kalesija, zajedno s džematima, pokrenuo je serijal predavanja koja se održavaju u okviru vjerskih programa. U dosašnjem periodu održana su predavanja u džematima Rainci Gornji, Rainci Donji, Čaršijska džamija. 

Nakon jacije-namaza otpočeo je vjerski program, a prisutnima se obratio imam džemata Memići Centar Amel ef. Habeš, a potom predsjednik Izvršnog odbor MIZ Kalesija Ibrahim Aljić, koji je prenio selame glavnog imama Muharema ef. Mešanovića, koji je iz opravdanih razloga večeras bio odsutan.

Prof. dr. Zuhdija Adilović, autor je brojnih članaka, naučnih radova i recenzija, kao i knjiga, te je aktivno radio na prijevodima mnogobrojnih djela sa arapskog na bosanski jezik. Obnašao je funkciju dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici osam godina, a od 2014. godine, član je Svjetske unije islamskih učenjaka, sa sjedištem u Dohi. U svom vazu prof. dr. Zuhdija Adilović govorio je iskušenjima koja su najavljena u vremenu Ahiri Zemana- vrijeme pred pojavu Kijametskog dana. U svom predavanju, naročito se referisao na iskušenja kroz koja prolazi čitav svijet, ali i naš narod, te kroz hadiske i Kur’anske poruke, uputio savjete kako vjernik u vremenu iskušenja treba promišljati, analizirati ali i djelovati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme