NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Predstavljamo: Lapsus band iz Kalesije

... | 28. Marta 2015.
12:38
Kalesija Online

lapsus band4Na sinoć održanom humanitarnom koncertu za Almera Mustafića četvorica omladinaca uspjeli su da svojim glasom i talentom podignu publiku na noge. Riječ je o momcima iz „Lapsus banda“ iz Kalesije.

Bend je nastao prije nekih 18 mjeseci, a čine ga dvadesettrogodišnji Muamer Bošnjaković, dvadesetogodišnji Mumin Korajac, osmnaestogodišnji Mahir Osmanović te dvadesetdvogodišnji Eldar Pilavdžić.

Za bubanj u bendu je zadužen Mumin Korajac inače sin nekada popularnog Rame Korajca poznatijeg kao „Ramo Legenda“ čije pjesme se i danas slušaju, dok je za klavijature zadužen Muamer Bošnjaković, gitaru Mahir Osmanović dok je trenutni vokal Eldar Pilavdžić.

„Pa mogu da kažem da je od početka ista ekipa u bendu, samo su se vokali smjenjivali. Prvo je sa nama nastupao Armin Zukić učesnik ZMBT showa, a nakon njega u bendu se kratko zadržao i Semir Suljkanović koji je svoju sreću okušao i u Zvijezdama granda“, govori nam Mahir Osmanović.

Kako je došao Eldar bend je počeo ozbiljnije da radi, a zabilježili su i više nastupa. Ono što je zanimljivo za Eldara svakako je to da je loptu zamijenio za mikrofon.

„Da igrao sam nogomet, ali povreda me malo unazadila, tako da sam se okrenuo pjevanju, kao Elvir Baljić“, kroz smijeh nam govori Eldar Pilavdžić.

No, kada su u pitanju nastupi članovi benda tvrde da imaju dosta nastupa u posljednje vrijeme. Sviraju na svadbama, maturama kao i po klubovima.

„Sviramo sve što je mladima zanimljivo. Moramo pratiti „trend“ i vjerujte publika uživa. Trudimo se da stvorimo svoj neki stil pjevanja i uspjevamo za sada u tome. Ne kopiramo nikog“, priča nam klavijaturista Muamer.

On nam govori da su svi u bendu kao jedna porodica i da uvijek izlaze jedni drugima u susret kada je nešto potrebno. Pripreme odnosno uvježbavanje izvode u kući Mumina Korajca.

lapsus bandI Dženan Lončarević je na fecebooku pohvalio rad ovih momaka, koje je pozvao i na koncert u Sarajevo kada je nastupao.

„Pa izvodimo i njegove pjesme i on je podijelio naš video i napisao nam je da smo dobri. Mnogo nam to znači, to nam je vjetar u leđa da nastavimo i dalje sa ovim“, priča Bošnjaković.

Svojim kvalitetom i talentom „zapali“ su za oko i producentima novog šou-a „Bend za 5“ koji će uskoro krenuti na BHT.

Ono što krasi ove momke svakako je i to što su redovni kada su u pitanju humanitarne akcije i koncerti. Svojim pjevanjem nekome žele pomoći, kao što je to sinoć bio slučaj kada su pjevali za ozdravljenje “Almera Mustafića”.

Želje im je svakako da snime sopstveni album ili bar jedan singl kako bi se bolje predstavili publici, koje je svakim danom sve više i više.

Za one koji žele da uživaju u nečemu novom, Mumin Korajac ih poziva u disko klub “Samba” u Kalesiji gdje će nastupiti noćas i gdje će bogatim reprertoarom “ustalasati” podijum za plesanje.

 

lapsus band5

lapsus band2

Stara postava benda kada je vokal bio Semir Suljkanović

 

 

 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Promocija