NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Predstavljen novi trener FK”Tuzla City”,Zlatan Nalić

... | 11. Marta 2020.
16:24
Kalesija Online

Bosanskohercegovački trener Zlatan Nalić danas je promovisan kao novi trener Tuzla Cityja. On u Tuzla City stiže nakon desetomjesečne pauze nakon što su ga smijenili u Slobodi.Prvo se medijima obratio Samir Muratović, sportski direktor Tuzla Cityja, koji se zahvalio bivšem treneru Elviru Baljiću:

”Zahvalio bih se na svemu Baljiću. Želimo mu sve najbolje. Željeli smo dovesti trenera sa energijom, koji poznaje grad , klub, ligu…

Nakon zahvalnice bivšeg bh. reprezentativca, medijima se obratio i novi šef struke Tuzla Cityja Zlatan Nalić, koji je istakao kako ga za Tuzlu vežu odlična sjećanja, te se zahvalio klubu na ukazanom povjerenju:

”Ovo je moj povratak u Tuzlu gdje sam živio 22-23 godine. Veže me dosta uspomena za ovaj grad. Zahvalio bih se klubu na ukazanim povjerenju. Tuzla City je bio u rezultatskom disbalansu. Pokušat ćemo napraviti rezultat i plasirat se u Evropu. Iz Premijer lige sam otišao nedorečen. Prekinut sam u pola posla. U prvom mom dolasku sam nešto donio novo. Nadam se da ću nastaviti,- rekao je Nalić, pa se dotakao i same ekipe:

”Imao sam jako dobar uvid u ovu ekipu. Dogovorio sam se za pet minuta da dođem ovdje. U Slobodi sam imao 10 lijepih mjeseci oni su odlučili drugačije. Nažalost izabrali su nekoga drugog, a ja sam uzeo tim sa kojim mogu nešto napraviti. Nastavljam raditi sa postojećim stručnim štabom. Tako sam radio i u Slobodi. Ljudi koji rade za klib mi ne smetaju i mogu zadržati svoje pozicije”,- istakao je Nalić

Za kraj je rekao kako trenutna situacija zbog koronavirusa u fudbalu nije dobra, pogotovo jer se utakmice igraju bez navijača:

”Došao sam prije dva sata. Vama je možda oko koronavirusa ovo novonastala situacija, u Europi je duže. Utječe na fudbal, pomjeraju se utakmice… To je tužna slika igrati bez publike, jer fudbal se igra upravo zbog publike”

(N.S./Sportske.ba)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport