NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Preselio Mešan Brđanović

... | 24. Januara 2020.
13:39
Kalesija Online

Nije bio profesionalni glumac ali je Kalesijcima bio poznat po ulogama na daskama koje život znače. Amaterski se bavio glumom. Sa omladinskom organizacijom koja je u to vrijeme postojala u MZ Vukovije Donje izvodio je razne sekečeve i uljepšavao svakodnevnicu mještanima kako po mjesnim zajednicama u Kalesiji tako i drugim općinama. Danas nas je rastužila vijest da je srce Mešana Brđanovića prestalo kucati.

Mešan Brđanović bio je dio novogodišnjeg programa NEON Televizije, glumio je u filmovima “Kopač kabura” koji je rađen u produkciji NEON Televizije, “Put bez povratka” rađen u produkciji RTV Slon, “Devet disidenata” koji je posvećen bošnjačkim književnicima koji su hapšeni od strane komunističkog režima, rađen u režiji Ahmeda Imamovića.

Mešan Brđanović bio je prijatelj naše medijske kuće, osoba koja je svojim prijedlozima doprinijela snimanju pozitivnih priča, zbog toga porodici Brđanović iskreno saučešće.


Dženaza namaz će se klanjati sutra (subota) na Centralnom mezarju u 15:20 sati. Tewhid će se proučiti u džamiji Donje Vukovije u 13:30 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme