Kalesija

Prijedlog za ručak: Piletina s medom i bijelim lukom

Za današnji ručak isprobajte piletinu s medom, bijelim lukom i boranijom, koja bude gotova otprilike za jedan sat.

FOTO: Ilustracija

Uz ovu količinu sastojaka moći ćete poslužiti od četiri do šest porcija.

Sastojci

  • Šest komada pilećeg karabataka (po želji dodati so i biber)
  • Kašika putera
  • Tri češnja bijelog luka
  • Kašika smeđeg šećera
  • 85 g meda
  • Kašičica majčine dušice
  • Kašičica origana
  • 450 g zelene boranije
  • Zagrijte rernu na 200 stepeni.
  • Karabatake posolite i pobiberite.
  • Otopite kašiku putera na umjerenoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je s obje strane dok dok ne porumeni.
  • Sklonite piletinu sa šporeta i izlijte višak masnoće.
  • Dodajte luk, šećer, med, majčinu dušicu, origano i pomiješajte. Smanjite vatru na nisku temperaturu.
  • Vratite piletinu u tavu i premažite je sosom.
  • Dodajte boraniju.
  • Pecite u rerni 25 minuta.
Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Uprava policije MUP TK-a/SKP – otkriveni počinioci više KD Prijeva …

    Kalesija: U Prnjavorskom polju pronađena dva stećka

    Lamija Šišić osvojila prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju iz eng …

    Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

    Servisne informacije iz Živinica (19. 4. 2024.)

    CLOSE
    CLOSE