NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Prijem za Medisu Rožnjaković Aljukić – dobitnicu “Pearson English Global Teacher Award”

... | 14. Februara 2020.
10:12
Kalesija Online

Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i saradnici upriličili su prijem za profesoricu Medisu Rožnjaković Aljukić, dobitnice najprestižnije nastavničke nagrade “Pearson English Global Teacher Award” za 2020. godinu.
„Pearson Engliah Teacher Award“ je takmičenje koje slavi rad i trud nastavnika engleskog jezika iz cijelog svijeta, s ciljem prepoznavanja nastavnika koji konstantno unaprijeđuju odgojno-obrazovni proces, ujedno demonstrirajući umijeće za podučavanjem.

Pobjednici su birani sa pet različitih regiona/kontinenata, a profesorica Medisa Rožnjaković Aljukić je proglašena najboljom za područje Evrope i Centralne Azije.
Ministrica Brašnjić se zahvalila profesorici Rožnjaković Aljukić što je na najbolji način predstavila sebe i našu zemlju. Njen rad i pristup je standard nastavničkog poziva i primjer kreativnog načina podučavanja.


Profesorica Rožnjaković Aljukić je dugogodišnja nastavnica u JU OŠ „Humci“ Humci, a nedavno je radni angažman nastavila u JU OŠ „Kalesija“ Kalesija. Ova najprestižnija nastavnička nagrada omogućuje i učešće svjetskoj konferenciji, koju organizira IATEFL (International Association of Teachers of English as a Foreign Language).

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme