NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla

... | 23. Marta 2023.
15:04
Kalesija Online

Pripadnici Granične policije BiH, 22. marta 2023. godine, spriječili su krijumčarenje devet osoba afroazijskog porijekla na području općine Višegrad. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se dvojica državljana BiH koji su migrante krijumčarili u dva putnička motorna vozila, bh.
nacionalnih oznaka. Dan ranije, 21. marta 2023., također, na području općine Višegrad, pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje sedam osoba afroazijskog porijekla.

Naime, dvojica državljana BiH migrante su krijumčarili u dva putnička motorna vozila, nacionalnih oznaka BiH. Prilikom pokušaja bijega od policijske patrole GPBiH jedno od vozila se prevrnulo na krov i tom prilikom su lakše povrijeđeni vozač, krijumčar migranata, i tri osobe afroazijskog porijekla, nakon čega im je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja Višegrad.Zbog postojanja osnova sumnje da je u navedenim slučajevima počinjeno krivično djelo „krijumčarenje osoba“, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Prema njegovoj naredbi četverica državljana BiH su lišena slobode i protiv njih će spomenutoj instituciji biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Maroka (9) i Afganistana (7). O navednim događajima su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji su preuzeli daljnji rad nad krijumčarenim migrantima.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika