NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Pripreme za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici

... | 8. Marta 2023.
15:00
Kalesija Online

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s predstavnicima Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica i ukop identificiranih žrtava iz jula 1995. godine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Organizacionog odbora i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić, generalni sekretar Organizacionog odbora i zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova BiH Mirsad Bešić i tehnički sekretar Organizacionog odbora Nermin Alivuković.

Predstavnici Organizacionog odbora informirali su člana Predsjedništva BiH o pripremama za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica.

Bećirović je tokom sastanka poručio predstavnicima Organizacionog odbora da mogu očekivati njegovu punu podršku u skladu s kapacitetima kojima raspolaže.

Također, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da niko nema pravo da negira pravosnažne sudske presude i utvrđenu istinu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika