NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Producent Azur Jahić: Kada radite ono što volite u tome je ljepota života

... | 15. Oktobra 2021.
12:33
Kalesija Online

Producent Azur Jahić na samom početku magazina “Ljepota života” kazao je kada radite ono što volite u tome je ljepota života. Mi smo se složili s njim i dodali da smo sa Azurom pričali o mnogim tema, dotakli se muzike, serije Amidžići, te drugih projekata na kojima radi. Veoma je uspješan u različitim sferama umjetničkog rada.

Te davne 1996. godine producent Azur Jahić počeo je da svira i pjeva u jednom tuzlanskom bendu, koji je ubrzo nakon prve snimljene pjesme doživio pravi muzički bum.

Krenuli su nastupi i koncerti, a kako kaže naš sagovornik, članovima benda jako je prijala ta popularnost. Azurovo djetinjstvo i momačke dane obilježila je agresija na Bosnu i Hercegovinu, te su njegovi prijatelji i on pronašli način, putem muzike, da zaborave potresne dane, koji su ostavili veliki trag u njihovom životu.

Nakon grupe NO NAME sa kojom je započeo muzičku karijeru, prelazi u grupu Čarobni svijet. Tu upoznaje nove ljude i nastavlja svoj muzički put.

Preko 25 . godina je na muzičkoj sceni i odlučio se posvetiti sebi, pisati pjesme za sebe i snimiti prvi singl, koji je objavio prošle godine “Otkad sam tebe upoznao”.

Za njega su prošla i ova godina bile jako uspješne, objavio je nekoliko pjesama, te trenutno radi na drugim projektima. U toku je snimanje serije “Amidžići”, čija premijera se očekuje u decembru mjesecu.

Magazin “Ljepota života” u kojem je producent i režiser Azur Jahić bio gost pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin