NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Produžen rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u TK

... | 29. Aprila 2017.
07:08
Kalesija Online

Skupština Tuzlanskog kantona usvojila je Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o zaštiti prirode, a razlog za to je donošenje Federalnog zakona o zaštiti prirode, koji je usklađen s propisima Evropske unije.

Predsjednik kluba poslanika SDA u Skupštini TK Mirza Omerdić izjavio je za Fenu da je razlog donošenja ovog zakona usvajanje zakona u Parlament FBiH koji reguliše ovu materiju i sve bitne aspekte zaštite prirode, zbog čega ne postoji više potreba za egzistiranjem ovog zakona na kantonalnom nivou.

Usvojen je i Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgrađenih građevina, kojim je produžen je rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina.

Razlog za izmjene ovog zakona je što je rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina istekao 31. maja 2016. godine, a  postupak legalizacije u općinama na području TK nije završen, pojašnjava Omerdić.

”Ljudi koji su podnijeli ili trebaju da podnesu zahtjeve za legalizaciju stavljeni su u nepogodan položaj”, dodaje on, naglasivši da je izmjenom zakona rok za podnošenje zahtjeva produžen.

Novim zakonskim rješenjem, rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina produžen je do 2019. godine.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika