NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Proljetni kurs violine sa Šejlom Glinac u Kalesiji

... | 28. Marta 2019.
12:31
Kalesija Online

Mnogo sadržaja za mlade, ambiciozne i kreativne mlade ljude ovih dana je dostupno u Kalesiji. Jedan od njih je i proljetni kurs violine sa Šejlom Glinac koji organizuje Udruženje “Snaga nezavisne žene”.

“Kurs violine Šejle Glinac namijenjen je svim uzrastima! Bez obira na to da li ste početnik ili profesionalac. “-ističe predsjednica Udruženja “Snaga nezavisne žene” Hasmira Malić


Šejla svojim skandinavskim obrazovanjem i balkanskim korijenima nudi novi pristup učenju violine, pripremama za koncerte, nastupe i ispite za učenike i studente. Šejla je nagrađivana umjetnica, magistrica violine koja želi svoje znanje podijeliti sa cijelim svijetom. Rođena i odrasla u Tuzli, te inspirirana svojom majkom, vrsnom muzičkom pedagogicom, Šejla osnovno i srednje obrazovanje završava u rodnom gradu. Već od prvih nota, učestvuje u master radionicama, nastupa na koncertima širom Bosne i Hercegovine i svijeta te osvaja brojne nagrade.

Muzičku akademiju u Sarajevu, u klasi Vladimira Markovića i Yeon Yu Yeong, Šejla završava sa odličnim rezultatima te potom i magistrira u Švedskoj na Muzičkoj akademiji u Malmeu. Tokom obrazovanja i rada u Švedskoj, Šejla izdvaja nastupe u Helsingborgu (Koncerthus), Kopenhagenu (Tivoli concert hall), Malmö live, Lund, Vaxjö te mnoge druge.
Otvorena i pozitivna gradi svoje međunarodno iskustvo nastupajući sa ansamblom Balsika, svirajući brojne koncerte i snimajući dva albuma, ali i sama postaje muzički pedagog radeći sa muzičarima svih uzrasta. Šejla na jedinstven način kombinira emociju Balkana sa preciznošću evropskog sjevera i tako stvara unikatan potpis i stil.
“Uz pažljivo odabrane vježbe pripremite se za prijemni ispit u muzičku školu ili akademiju. Osvježite znanje i tehnike te se lako riješite treme i nervoze kroz predani rad i fokusirano učenje”-kažu organizatori pozivajući sve zainteresovane da iskoriste ovu jedinstvenu priliku i prijave se na kurs. Prijave su u toku a možete ih izvršiti putem maila sejla.glinac@live.com ili na broj 061/597- 889.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave